Fælles honningbedømmelse 2016

LOKAL HONNINGBEDØMMELSE 2016

Den 6. januar havde lokale biavlerforeninger sat hinanden stævne i Rebildcentret, til den årlige dyst om områdets bedste honning.

Aalborg Biavlerforening, Øst-, og Vesthimmerlands Biavlerforeninger samt Arden og Omegns Biavlerforening deltog hver med fem glas honning. De fem glas havde man fundet frem til ved den enkelte lokalforeningens honning-bedømmelse, og nu dystede man så om områdets bedste honning.

Medens dommerne vurderede honningen, holdt Kjeld Winter foredrag over nogle af de problemer, nutidens biavlere må arbejde med, varroa miden og den lille stadebille. Kjeld Winter er dyrlæge og biavler i Østhimmerlands Biavlerforening.

Dommerne vurderede de fem bedste honningen i år således:

1. pladsen gik til Arne Nielsen fra Vesthimmerlands Biavlerforening

2. pladsen gik til Kirsa og Klaus Kokhauge fra Arden og Omegns Biavlerforening

3. pladsen gik til A. Toft Rasmussen fra Vesthimmerlands Biavlerforening

4. pladsen gik til Jørgen Rask fra Østhimmerlands Biavlerforening

4. pladsen gik til Bent Andersen fra Arden og Omegns Biavlerforening

Der blev ingen 5.plads, men to 4.pladser.

På billedet under ses de glade vindere (fra venstre mod højre): Klaus Kokhauge, Arne Nielsen, A.Toft Rasmussen og Jørgen Rask. (Bent Andersen er ikke på billedet).