Program 2018

AKTIVITETSPROGRAM 2018

Velkommen til et helt nyt program med nye aktiviteter for 2018

Her kan du se vores planlagte aktiviteter

Torsdag den 11. januar 2018 kl. 19.00 Fælles honningbedømmelse i Rebildcentret Røde Møllevej 4, (ved Thingbæk Kalkminer ) Rebild, 9520 Skørping.

Her dyster flere lokalforeninger om områdets bedste honning, det er i år Østhimmerlands Biavlerforening der står for arrangementet. Også i år deltager Arden og Omegns Biavlerforening  med 5 glas/bægre honning, kom og vær med, også selvom du ikke har honning med til bedømmelse.

Begynderkursus i biavl 2018

Arden og Omegns Biavlerforening afholder begynderkursus i biavl

i marts / april måned 2018.

Pris for kursusmaterialer kr. 350,00. Kaffe / the - Øl / vand hver kursusaften er ikke incl. i prisen.

Kursusdagene er planlagt således:

Tirsdag den 20.marts kl. 19.00 på Boldrup Museum Ørnbjergvej 13, 9610 Nørager.

Emne: Vi ser og taler om de muligheder man har, for selv at have bistader i haven, vi gennemgår det udstyr der er brug for når man selv vil være biavler.

Tirsdag den 10. april kl. 19.00 mødes vi i Arden Kulturhus Bluhmesgade 19, 9510 Arden.

Emne: Honningbiens levevilkår, dens livscyklus og gode råd til selv at passe bier.

Tirsdag den 17. april kl. 19.00 i Arden Kulturhus.

Emne: Arbejdet med honningbien på de forskillige årstider, fratagning af honning, hvordan behandler vi honning o.s.v.

Tirsdag den 24. april kl. 19.00 i Arden Kulturhus.

Emne: Honningbiens skadegører, sygdomsproblemer, vinterfodring og forebyggelse af problemer. Vi gennemgår også lovkrav og regler der er gældende i Danmark.

Tirsdag den 1. maj kl. 19.00 i Arden Kulturhus

Emne: Vi afslutter den teoretiske del af begynderkurset, og ser på hvad vi kan bruge honningen til, der vil være smagsprøver, opskrifter og meget mere. Vi vil også give gode råd og vejledning til dem, der måtte have ønsker om selv at anskaffe bistader til haven.

Tirsdag den 8. maj kl. 19.00 Opstart på ny sæson i skolebigården.

Vi byder nye biavlere velkommen i skolebigården og starter den praktiske del af begynderkurset for nye biavlere.

Vi starter grillen og rister et par pølser, bager et par kager til kaffen og håber på en hyggelig aften. Vi håber at mange af vore medlemmer vil møde op for at byde nye medlemmer velkommen.

Tirsdag den 22. maj kl. 19.00 Vi tilser bierne i skolebigården på Rævebakkevej.

Tirsdag den 29. maj kl. 19.00 Vi gør klar til at tage forårshonning fra, som slynges på Honningslyngedagen på Boldrup Museum.

Søndag den 10. juni kl. 10.00 - 16.00 Honningslyngedag på Boldrup Museum.

En familiedag på Boldrup hvor vi slynger årets første honning, og hvor der vil være kaffebord med nybagte vafler m.m.

Børnene kan også opleve dyrebørn og meget andet på Boldrup Museum.

Tirsdag den 12. juni kl. 19.00 Vi tilser bierne i bigården på Rævebakkevej.

Tirsdag den 26. juni kl. 19.00 Vi gør skolebigården klar til sommerferien.

Der holdes sommerferie i juli måned, men der vil være opsyn med bigården.

Velkommen tilbage efter sommerferien

Tirsdag den 7. august kl. 19.00. Vi mødes i skolebigården og tilser bierne, hvordan har de klaret sommerens hedebølge? Er der foder nok? Bliver der efterårshonning?

Tirsdag den 14. august kl. 19.00. Vi mødes i bigården, og gør klar til efterårets arbejde i skolebigården.

Tirsdag den 28. august kl. 19.00. Tilsyn med bierne i skolebigården.

Tirsdag den 11. september kl. 19.00. Vi mødes i bigården , og gør status over årets forløb.

Husk

Der er fåredag ( høstfest ) på Boldrup Museum søndag den 19. august kl. 10.00 - 16.00. En dag for hele familien.

Husk Honningens Dag søndag den 16. september kl. 10.00 - 16.00 på Boldrup Museum.

Foreningen afholder den årlige generalforsamling

tirsdag den 25. september kl.18.30 i Arden Kultuhus

Vil du have indflydelse på din forening, så mød talstærk op.

Indkaldelse med dagsorden og regnskab vil blive udsendt til hver enkelt medlem, ifølge vedtægterne.

Tirsdag den 18. september kl. 18.30. Vi mødes i bigården for at fodre bierne og varroabehandle med Oxalsyre og BienenWohl.

Husk

At få kontingentet indbetalt i september måned

Så har du stemmeret til generalforsamlingen

Betaler du senere er det også ok, men så har du ikke stemmeret