Program 2019

Arden og Omegns Biavlerforening

Tirsdag den 22. januar fælles honingbedømmelse i Arden Kulturhus

Bluhmesgade 19, 9510 Arden kl. 19.00

Lokalforeningerne Vesthimmerlands Biavlerforening, Arden og Omegns Biavlerforening, Østhimmerlands Biavlerforening og Mariagerfjord Biavlerforening dyster om områdets bedste honning. Hver lokalforening medbringer hver 5 bægre/glas honning, som bedømmes af 3 dommere.

Selv om du ikke har honning med til bedømmelsen, så kom og vær med til en hyggelig aften

Kursus i Biavl

for

Nybegyndere og biavlere der vil vide mere om biavl

Arden og Omegns Biavlerforening afholder kursus i biavl for nybegyndere og for biavlere der vil lære mere om biavl. Har du været med tidligere på kursus, og ikke behøver at købe kursusmaterialer, er det gratis at deltage. Kaffe og brød betales den enkelte aften.

Kursusmaterialer koster kr. 350,00.

Kursuset er planlagt til 3 aftener i Arden Kulturhus Bluhmesgade19,9510 Arden, og fortsætter i vores skolebigård på Rævebakkevej ved Nysum.

Tirsdag den 26. marts kl. 19.00 Arden Kulturhus lokale 5.

Tirsdag den 2. april kl. 19.00 i Arden kulturhus lokale 5.

Tirsdag den 9. april kl. 19.00 i Arden Kulturhus lokale 5.

Vi planlægger at fortsætte i skolebigården tirsdag den 7. maj kl. 19.00.

Opstart i skolebigården kan dog ændres, alt efter vejret.

Går du med tanker om at blive biavler, så kom og vær med, vi hjælper gerne med at anskaffe bier og stader.

Tilmelding kan ske til formand Jette Bay tlf. 40 42 98 55 eller

kasser Poul Erik Knudsen tlf. 98 56 14 75  eller på mail: poge@knudsen.mail dk

Opstart i skolebigården forventes at blive tirsdag den 7. maj.

Opstart tidspunktet kan dog ændres hvis det milde vejr fortsætter, det vil blive annonceret i kommende Nyhedsbreve.

Aktiviteter for forår og sommeren

Tirsdag den 7. maj kl. 19.00. Åben hus og opstart i skolebigården, der serveres pølser, kaffe og kage.

Tirsdag den 14. maj kl. 19.00. Tilsyn med bierne og undervisning efter aftale.

Tirsdag den 21. maj kl. 19.00. Tilsyn med bierne i skolebigården.

Tirsdag den 28. maj  kl. 19.00. Skolebigården. (der er undervisning efter aftale

Lørdag den 1. juni. Der fratages honning til slyning på Boldrup Museum. ( Vil du være med til at fratage honning, kan du kontagte formanden )

Honningslyngning På Boldrup Museum søndag den 2. juni kl. 10.00 - 16.00

Vi slynger årets første honning sammen med Boldrup Bilaug.

Tag hele familien med - kom og smag den nyslynget honning og se de mange dyreunger der er på Museet.

Tirsdag den 4. juni kl. 19.00. Skolebigården. Tilsyn med bierne.

Tirsdag den 18. juni kl. 19.00. Skolebigården. Tilsyn med bierne.

Tirsdag den 25. juni kl. 19.00. Skolebigården. Bierne gøres klar til sommerferien, som holdes i hele juli måned ( Bierne vil dog blive tilset i juli måned )

Sommerferie i juli måned

Sommertur til Livø

Lørdag den 22.juni 2019

Der arrangeres sommertur til Livø, med rundvisning på øen , samt en fortælling om økologisk landbrug med fedekvæg og melproduktion. Knud Sørensen, som passer øparringsstationen for den gule bi, får dronninger denne dag til parring, han vil fortælle om bierne på Livø.

Der kan købes mad på Livø Kro, til hele dagen, og man kan også selv have den med hjemmefra.

Vi mødes kl. 9.00 på Rønbjerg færgehavn, med afgang til Livø kl. 10.00

Hjemrejse fra Livø, kan ske både kl. 16.00 og 18.00

Kom og vær med, sidste frist for tilmelding er onsdag den 19. juni 2019.

Besøg hos dronningeavler Ivan Nielsen

Østjyllands Biavlerforening har inviteret Arden og Omegns Biavlerforening med på besøg hos dronningeavler Ivan Nielsen Stikvejen 6, Rørbæk, 9500 Hobro, Tirsdag den 2. juli kl. 19.00.

Tilmelding til Bent Andersen på tlf. 4075 7649 eller mail: bentkand@gmail.com

Vi er tilbage efter sommerferien!

Tirsdag den 6. august kl. 19.00 Vi mødes i skolebigården, tilser bierne

Tirsdag den 13. august kl. 19.00 Skolebigården, vi gør bierne klar til vinter

Tirsdag den 27. august kl. 19.00 Vi mødes i skolebigården, varroa bekæmbelse og fodring af bierne.

Tirsdag den 3. september kl. 19.00 Vi fodre 2.gang og varroa behandler bierne

Foreningens årlige generalforsamling

afholdes i Arden Kulturhus fredag den 27. september kl. 18.30

Husk at få betalt dit medlemskontingent her i september måned, og senest til generalforsamlingen hvis man ønsker stemmeret.

Kontingentet er uændret kr.100,00 som lokalmedlem, er man medlem af DBL er prisen kr. 425,00 også uændret fra sidste år.

I nyhedsbrevet for september måned, kan du se hvordan du kan betale på konto og MobilePay.

Indkaldelse til generalforsamling vil ske 14 dage før generalforsamlingen.

Den årlige lokale honningbedømmelse

Tirsdag den 12. november kl. 19.00 i Arden Kulturhus lokale nr. 5 på 2.sal, afholdes den lokale honningbedømmelse. Medlemmer af foreningen kan medbringe 2 glas/bægre honning uden etiketter, da det er blindsmagning og bedømmelse.

Kom og vær med til en hyggelig aften.

Bierne i skolebigården oxalsyrebehandles

Lørdag den 14. december kl. 13.00. Efter aftale, kan du låne udstyr med hjem til at behandle dine egne bier. Så kom og vær med.