Thy Natonalpark

SOMMERUDFLUGT TIL THY NATIONALPARK

Lørdag den 20. august 2016 skal vi på årets sommerudflugt.


Lisbeth Buck og Lene Lomborg har arrangeret sommerudflugten, en bustur til Thy Nationalpark. Det bliver en tur, der går til noget af Danmarks skønneste natur.


Vi håber at rigtig mange vil støtte op om arrangementet, så vi kan fylde bussen, og holde prisen på et acceptabelt niveau. Så sæt allerede nu kryds i kalenderen og tag hele familien med, på en naturoplevelse til Thy Nationalpark.


Turen vil forløbe således:


Kl. 08.30 bussen starter ved den store p-plads, foran SuperBrugsen i Hadsund


Kl. 09.00 bussen holder ved p-pladsen foran Arden Hallerne i Arden.


Kl. 09.20 de sidste opsamles ved Shell Haverslev ved McDonalds.


Når alle er kommet med bussen, går turen over Aggersund og over Vejlerne, hvor der er et rigt fugleliv (Husk fuglekikkerten). Vi gør holdt ved udsigtshusene, hvor vi får sponsoreret formiddagskaffe med et rundstykke til.

Man vil undervejs kunne læse en liste med bivenlige planter, som Trine Kronholm har lavet.


Kl. ca. 10.45 vil vi ankomme til Hjardemål Klitplantage, hvor biavler Knud Søgaard venter os. Knud Søgaard har haft bier i 35 år og har ca. 100 stader i Thy Nationalpark, se hans hjemmeside på www.thyhonning.dk.

Knud Søgaard vil fortælle om de særlige regler og vilkår, der gælder for økologisk biavl, og vise en bigård, der pr. 1. juli i år, helt er omlagt til økologi.

Bierne holdes i trugstader, der er bygget i lærketræ fra området af et lokalt firma.


Kl. ca. 12.00 kører vi til Heides Planteskole, Simons Bakke 122 i Thisted, se deres hjemmeside på www.heidesplanteskole.dk, hvor frokostpausen holdes.

Det er et fantastisk smukt sted og de har muligvis et par bistader stående (der har været vinterdødelighed).


Grethe Heide har lovet, at de vil vise os bivenlige planter og vi har fået lov til at spise den medbragte madpakke i deres store drivhus, hvor der er siddemuligheder (i tørvejr!). Hvis man bliver fristet, kan der selvfølgelig handles.


Kl. ca. 13.00 kører vi videre med Knud Søgaard, som guide i bussen til Hanstholm Vildtreservat, hvor han har sine bier stående i opstablingsstader. Han vil fortælle/vise os sine bier på lyngen, hvor trækket gerne skulle være i fuld gang på denne tid af året. Han laver ud over lynghonning også klokkelynghonning og mosebøllehonning såvel slynget som presset.


Kl. ca. 14.30 kører vi til et udsigtspunkt, der kaldes Isbjerget, hvor der er en helt suveræn udsigt over Nationalparken og Vesterhavet. Hvis vi er heldige, kan både kronhjorte og traner ses i området


Så går turen tilbage til Thisted, hvor vi tager afsked med Knud Søgaard, og kører hjemad. Hvis der er tid, kan vi drikke en hurtig kop kaffe på en rasteplads undervejs


Turen forventes afsluttet ca. kl. 17.15. Med aflæsning af de sidste passagerer i Hadsund.


HUSK:  bidragt / kikkert / kaffe / drikkevarer / madpakke / eftermiddags mad.


Tilmelding og pris:

Tilmelding skal ske senest mandag den 8. august 2016 til Poul Erik Knudsen tlf. 98561475, mail: poge@knudsen.mail.dk.


Ved tilmelding, husk at informere os om hvor du ønsker at stå på bussen.


Pris for hele turen bliver kr. 150,00 for voksne, børn under 12 år kr. 100.00 

betales kontant til kassereren, i bussen, på vej til Thy Nationalpark. Husk at medbringe kontanter til turen.


Du kan også betale inden turen, på konto nr. 9806 - 2071611623.


Vi ses i bussen

Arden og Omegns Biavlerforening