Honningmuffins med bærfyld
Opskriften rækker til 8-10 muffins
2 æg
50g sukker
100g honning (blødt eller flydende)
1 tsk. Ingefær
Revet skal af en halv citron
125g mel
1 tsk. Bagepulver
Friske bær eller 8-10 tsk. marmelade (kan anbefale råsyltede brombær i honning)
Æggene røres godt med sukkeret, tilsæt ingefær, citronskal og honning, mel og bagepulver sigtes i, vendes forsigtigt i.
Dejen kommes i muffinsforme, kom friske bær eller marmelade oveni.
Bages ca.25 min. ved 165 grader, midt i ovnen.
Velbekomme
Marinade til kød
½ dl olivenolie
1 spsk. honning
Skal og saft af en halv citron
Finthakket rosmarin eller persille efter smag
Lidt salt og peber
Alle ingredienserne blandes, det valgte kød f.eks. nakkesteg – hel eller i koteletter, kyllingebryst eller kalkunbryst, lægges i en plastpose, marinaden hældes over. Posen lukkes tæt om kødet, marinaden fordeles godt, opbevares i køleskab i mindst 4 timer, men gerne længere, op til 12 timer.
Opskriften rækker til 4-5 kyllingebryster.
Dressing til salat
Olivenolie
Balsamico
Honning
Salt og peber
Ovennævnte blandes i det forhold man synes, smag dig frem. Hældes over salaten lige før servering.
Opskrift på citronvodka
Dette skal du bruge:
1 flaske vodka (70cl) Eller klar Brøndum
Skal af en citron (økologisk)
Saft af en halv citron
50g sukker
50g honning (100g til likørudgaven)
1½ dl vand (2dl til likørudgaven)
Et glas med låg
Sådan gør du:
Citronen skrælles meget tyndt, og halvdelen af citronen presses. Skræl og saft hældes i et glas sammen med vodkaen, glasset lukkes og stilles på køl i 24 timer. Sukker, honning og vand gives et kort opkog, stilles til afkøling i 24 timer. Herefter tages citronskrællen op af vodkaen og sukkerlagen hældes i. Efter yderligere 24 timer er den drikkeklar, serveres afkølet. God fornøjelse
Hvad med at prøve grillet feta med honning og olivenolie?
Du skal bruge:
100g feta (groft smuldret)
2 halverede blommetomater
1 kvist timian eller basilikum
1 tsk. olivenolie
1 tsk. honning
Lidt peber
Læg feta, tomater og krydderstilk på alufolie, rør olivenolie og honning sammen, hældes over fetablandingen, drys med peber. Pak alufolien godt omkring indholdet og grill ca. 15 min. Kan evt. bages i ovn ved 200 grader, til osten smelter.
Jordbær-/hyldeblomstsaft med honning
Man skal bruge:
1 kg jordbær
20 store klaser hyldeblomster eller 30 små
20g citronsyre
Saft af en citron
2 citroner i skiver
500g rørsukker
500g honning (flydende)
2l kogende vand
Evt. atamon
Jordbær og hyldeblomster renses godt, blandes med citronsaft og citronskiver samt citronsyre, sukkeret vendes med ovennævnte og honningen hældes over. Til sidst hældes 2 l kogende vand over.
Blandingen røres let og stilles på køl, med låg over. Der røres 3-4 gange dagligt indtil det har trukket i 4-5 dage.
Saften sies, og hældes på skoldede flasker. Opbevares køligt.
Den afkølede saft, blandes efter smag, med vand, dansk vand eller evt. champagne! God sommer!
Brombær i honning med rom
500g brombær vendes i honning til de er dækket, der tilsættes rom efter smag. Hældes på skoldede glas og opbevare køligt. Der kan evt. bruges atamon.
Honningsyltet squash med løg og peberfrugt
1 kg squash i tern (2x2cm)
3-4 løg I små tern
2 røde peberfrugter og 2 gule peberfrugter i store tern
Lage:
4-5 dildkroner (evt. 2 tsk. tørret dild)
2 tsk. sellerisalt
2 tsk. gurkemeje
4 hele hvide peberkorn
4 dl eddike
3 dl honning
Evt. atamon
Lagen koges op, squash, løg og peberfrugter kommes i og koger med i 2 min.
Squashblandingen kommes på skoldede glas, lagen koges op og hældes over blandingen. Stilles køligt og er spiseklar efter et par dage.
Verdens bedste honningkage
Til kagen bruges:
4 æg
250g farin
125g sukker
500g flydende honning eller let opvarmet honning
600g mel
1 kop vand
1 kop stærk kold kaffe
2 tsk. Natron
1 tsk. Nelliker
2 tsk. Kanel
Revet skal fra 1 appelsin
Kagen:
Æggene røres sammen med farinen. Tilsæt skiftevis – mens man rører, sukker, honning, mel, vand, kaffe og slut med krydderier.
Bages i en stor bradepande, foret med bagepapir, i 40-45 min. Ved 180 grader.
Kagen afkøles, og flækkes når den er kold, kom det ønskede fyld i.
Opbevares i køleskab. Kagen er fryseegnet.
Smørcreme:
300g smør eller kærgården
7 dl flormelis
4-6 æggeblommer
Vanille og revet appelsinskal
I stedet for smørcreme, kan der bruges appelsin- eller abrikosmarmelade.
Marinade til fjerkræ.
2 spsk. honning ( evt. m. ingefær )
2 tsk. balsamico
1 dl. olivenolie
1 citron - saft og skal
Vineddike
Frisk rosmarin
Salt og peber
Honningen, balsamico, citronsaft og skal skal blandes, tilsæt olivenolie.
Smag til med vineddike, frisk rosmarin samt salt og peber.
Kom kylling / kalkun i en frostpose sammen med marinaden, fordeles godt. Trækker mindst i 4 timer køligt.
Honningmarineret svinemørbrad
1 - 2 svinemørbrad
1 pk. bacon
2 tsk. balsamico
2 sps. honning
ca. 1 tsk. vineddike
lidt timian
Bland balcamico og honning, rør godt, smag til med vineddike, bland timian i.
Kom bacon om mørbraden og fordel honningmarinaden omkring mørbraden. lad det trække et par timer på køl.
Steges ved 175 - 200 grader ca. 30 min i ovn, kan også grilles.
Brieost med /honning og nødder
1 fast brieost
2 - 3 spsk. honning
1 håndfuld nødder
lidt rosmarin
Brieosten ridses dybt i tern, lægges i et ildfast fad, der lukker godt op ad osten, hæld honning over og drys med nødder og rosmarin.
Bages i ovn ca. 15 min. ved 180 grader.
Serveres evt. med sur/sød syltede bær, fx. brombærchutny, samt brød.
Brombærchutny
250 g brombær
100 g æbler
1 lille rødløg
1,5 x 1,5 cm ingefær
2 spsk. honning
1 spsk. rødvinseddike
Hak æbler, løg og ingefær, som ristes på pande i olie, ca. 4-5 min.
Tilsæt brombær og honning, simrer vidre i 3-4 min., tilsæt rødvinseddiken, simrer /småkoger til det tykner. Hældes i et skoldet glas. Opbevares på køl.